Opozorilo za arhiviranje

Objavil , dne 4.1.2018 v Obvestila, Storžič

Opozorilo za arhiviranje

Stalno opozarjamo na pomebnost arhiviranja podatkov, pa še vedno se dogaja, da stranke nimajo urejenih varnostnih kopij in prihaja do izgub podatkov zaradi okvar opreme, še pogosteje pa v zadnjem času zaradi okužb s kriptovirusi. Edina zares prava zaščita je pravilno urejena izdelava varnostnih kopij na zunanji medij ali v oblak, ki po arhiviranju ni neposredno dostopen iz računalnika!

Zaradi tega smo se odločili, da v programe Storžič (od verzije 4.6.3) vključimo sistemsko opozorilo za arhiviranje povsod tam, kjer program za arhiv ne skrbi sam. Ker programi sami ne morejo vedeti, ali je za arhiv poskrbljeno sistemsko ali z zunanjim programom, bo to potrebno nastaviti, sicer bo program na to opozoril ob vsakem zagonu. Nič ni narobe, z delom lahko normalno nadaljujete, sploh če veste, da so vaše varnostne kopije urejene, sicer pa vzemite to kot opozorilo in zadevo uredite!

Za naše aplikacije vam ponujamo tudi storitev mArhiv – dnevno arhiviranje podatkov iz naših aplikacij v naš podatkovni center. Zagotavljamo dnevno zgodovino podatkov za daljši čas. Cena storitve je 8 €/mesec (brez DDV).

Za večje količine podatkov (strežniki, omrežja …) lahko poskrbimo s storitvijo Microsoft Azure Backup – arhiviranje v Microsoftov oblak.

Kakorkoli, dober arhiv pomeni, da ob okvari ali okužbi lahko zelo hitro vzpostavimo delovanje sistemov in aplikacij (v nekaj urah)! Če pa je potrebno podatke reševati z diskov ali se pogajati z izsiljevalci za odkup kriptiranih podatkov, pa zadeva lahko traja več dni, stane več tisoč evrov, pa še potem ni garancije, da bo res kaj rešeno!

Zato preverite vaš arhiv in nas  pokličite! Še mi bomo preverili ali nastavili vaše varnostno kopiranje in mimogrede preverili še protivirusno zaščito vašega sistema!