NUJNO – Sprememba davčnega potrjevanja računov

Objavil , dne 24.1.2019 v Obvestila, Storžič

NUJNO – Sprememba davčnega potrjevanja računov

Furs je spremenil pravila davčnega potrjevanja računov (več si lahko preberete na sledeči povezavi v Vprašanjih in odgovorih FURS- vprašanji 315 in 165), ki se nanašajo na potrjevanje računov v fakturiranju (“veliki” ali A4 računi). Zahteva se neprekinjeno zaporedno številčenje potrjenih izdanih računov. Do sedaj ste lahko račune potrjevali tudi naknadno, po novem to ne bo več mogoče, ker zahtevajo potrditev ob izdaji. Zato se bo potrebno odločiti ali potrjujete vse izdane račune, ali pa potrjujete sproti samo tiste, kadar dobite ali predvidevate, da bo plačilo gotovinsko. Računa, ki ga boste izpisali nepotrjenega, naknadno ne bo več mogoče potrditi.

Zato je nadgradnja programa na verzijo 4.8.0 OBVEZNA, sicer za morebitne napake in težave povezane z davčnim potrjevanjem ne moremo odgovarjati!  Verzija programa je že na voljo za nadgradnjo!

Dodatno pojasnilo in navodilo si preberite tukaj: Navodila – davčno potrjevanje v 2019

Naj posebej opozorimo, da program avtomatsko ne bo davčno potrdil računov izdanih  do datuma menjave programa. Boste pa pri delu na to opozorjeni in potrditev računov lahko naredite sami.