Nova stopnja DDV 5% v letu 2020

Objavil , dne 24.12.2019 v Obvestila, Storžič

S 1.1. 2020 se uvaja nova posebna stopnja DDV za dobavo knjig,  časopisov in podobnega v višini 5%.  Podrobneje si novosti lahko ogledate na straneh FURS-a : FURS- DDV 2020  (klik na zadnje novice vam bo odprl še novejša pojasnila).

V programih smo zato pripravili potrebne dopolnitve. Nova stopnja davka bo v programih na voljo od verzije Storžič 5.0 dalje, ki  si jo lahko prenesete od 26. 12. 2019 dalje.   Opis sprememb in navodila za uporabo nove davčne stopnje si lahko prenesete tukaj: DDV po 1.1.2020 – navodilo.

Verzija 5.0  je narejena z nadgrajenim razvojnim okoljem, zato prinaša tudi nekaj drugih sprememb, o katerih bomo pisali posebej. Predvsem je na novo narejena večina izpisov in mogoče je, da kateri od posebej prilagojenih izpisov ne bo deloval pravilno. V programu je gotovo tudi nekaj nenamernih hroščkov, nekatere nove pa je gotovo povzročila tudi sprememba DDV-ja. Sporočite nam nepravilnosti, ki jih bomo skušali čim hitreje odpraviti, že zdaj pa prosimo za malo potrpežljivosti.