Konec podpore za Windows 7

Objavil , dne 25.11.2019 v Nasveti, Obvestila, Storžič

Konec podpore za Windows 7

Microsoft po 14. januarju 2020 ne bo več nudil varnostnih posodobitev in podpore za osebne računalnike z operacijskim sistemom Windows 7.   
Vaš računalnik s tem sistemom bo po tem datumu še vedno deloval, vendar lahko postane bolj dovzeten za varnostna tveganja, ker za novo odkrite varnostne pomanjkljivosti ne bo več popravkov. Postopoma bo ukinjena tudi podpora pri nadgradnjah programske opreme (npr. Office, Adobe …),  na voljo tudi ne bo več ustreznih gonilnikov za novo strojno opremo in povsem lahko se vam zgodi, da novega tiskalnika ne boste mogli uporabljati na računalniku s starim operacijskim sistemom.

Priporočamo, da računalnik nadgradite na Windows 10. Je pa pri starejših računalnikih potrebno preveriti, če je računalnik še združljiv z zahtevami za Windows 10 in če je taka nadgradnja smiselna, ali pa se je bolje odločiti za nov računalnik.

Vaše računalnike lahko pregledamo in svetujemo optimalno rešitev. Včasih lahko že manjšimi stroški servisa in nadgradnjo precej pohitrimo računalnik!

Pregled sistema lahko opravimo tudi na daljavo! Pokličite!

Več informacij najdete tukaj:
https://www.microsoft.com/sl-si/windows/windows-7-end-of-life-support-information
https://support.microsoft.com/sl-si/help/4057281/windows-7-support-will-end-on-january-14-2020