Davčna blagajna – potek potrdil za davčno potrjevanje

Objavil , dne 20.10.2020 v Obvestila, Storžič

Davčna blagajna – potek potrdil za davčno potrjevanje

V novembru začenjajo potekati prva namenska digitalna za davčno potrjevanje računov, ki so bila izdana v novembru 2015 in imajo veljavnost 5 let. S pretečenim potrdilom davčno potrjevanje računov ne bo več mogoče.
Program Storžič od verzije 5.7.0 dalje preverja veljavnost potrdil in bo začel na potek potrdila opozarjati mesec dni pred iztekom veljavnosti. Veljavnost potrdila od te verzije dalje lahko preverite tudi v meniju Aplikacija -> Davčna blagajna -> Test delovanja sistema in kliknite na “Echo – preveri delovanje”. Program preizkusi povezavo do sistema za davčno potrjevanje in zraven izpiše tudi datum veljavnosti certifikata.

Postopek pridobitve novega potrdila je enak kot na začetku davčnega potrjevanja; vlogo za potrdilo vložite preko e-davkov in v nekaj minutah dobite odgovor z linkom geslom za prevzem potrdila. Odgovor lahko posredujete tudi nam, da vam potrdilo prevzamemo in nastavimo v programu. Kratko navodilo za pridobitev novega potrdila najdete tukaj: Namensko digitalno potrdilo