Storžič – prenos v knjigo izdanih računov (Ver 6.16)

Datum: 16. maja, 2024
Objavil: Marko

Po posodobitvi programov Storžič na verzijo 6.16 ali novejšo se v nekaterih primerih pri prenosu izdanih računov v davčno knjigo kot neprenešeni pokažejo tudi nekateri stari dobropisi izpred leta 2013. Gre za nepotrjene dobropise iz teh obdobij.
Morda se spomnite, da je bilo takrat potrebno pridobiti potrditev dobropisa od kupca, ker gre za zmanjšanje davka in vpisati datum potrditve, ki se je upošteval pri prenosu v davčno knjigo. Takrat so lahko nekateri dobropisi ostali nepotrjeni in se posledično niso mogli upoštevati v obračunu DDV. Če jih pomotoma prenesete, ne bo nič resnega narobe, prenesejo se z originalnimi datumi. Spremenil se bo le izpis davčne knjige iz teh obdobij  (če bi ga želeli ponovno izpisati za tako daleč nazaj, pa tudi sam izpis se je od takrat tudi vsebinsko že spremenil), lahko pa nas pokličete da vam jih ročno zapremo, da se ne prikazujejo več.

Zadnje objave

Pogodbeno delo – Plače Ver 6.17.0

Pogodbeno delo – Plače Ver 6.17.0

Zaradi spremembe načina določanja osnove za plačilo prispevkov pri nekaterih vrstah obračunov smo prilagodili programe, dodali smo možnost vnosa nadomestil in bonitet in uredili izvoze REK obrazcev in izpise , kjer se pojavljajo ti podatki. Spremembe so urejene od...

read more