Plače – ZDoh-2Z – nova dohodninska lestvica

Datum: 25. marca, 2022
Objavil: Marko

Z Zakonom o spremembah in dopolnitvah zakona o dohodnini (ZDoh-2Z, Uradni list 39/2022)  ter Pravilnikom o določitvi usklajenih zneskov olajšav, enačbe za določitev olajšave in lestvice za odmero dohodnine za leto 2022 (Uradni list 41/2022) se je spremenila lestvica za izračun dohodnine.
Nova lestvica je objavljena na spletnih straneh FURS  (fu.gov.si, lestvica )  in je že na voljo za posodobitev v programu Plače (Tabele -> davčne stopnje in olajšave, klik na “Naloži”).

V programu Plače bo še nekaj sprememb glede obračunov poročanja na REK obrazcih, ki jih bomo pripravili in objavili v naslednjih dneh, “običajne” plače pa lahko že pripravljate po osvežitvi dohodninske lestvice. Več o spremebah najdete na straneh FURS ( Novosti ZDoh-2Z).
O dopolnitvah vas bomo obveščali!

Spremenjena dohodninska lestvica:

Zadnje objave

Pogodbeno delo – Plače Ver 6.17.0

Pogodbeno delo – Plače Ver 6.17.0

Zaradi spremembe načina določanja osnove za plačilo prispevkov pri nekaterih vrstah obračunov smo prilagodili programe, dodali smo možnost vnosa nadomestil in bonitet in uredili izvoze REK obrazcev in izpise , kjer se pojavljajo ti podatki. Spremembe so urejene od...

read more